Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Όταν η μυθική νύμφη Δάφνη, την οποία είχε ερωτευτεί ο θεός Απόλλωνας, μεταμορφώθηκε σε δέντρο, ο Απόλλων έκοψε ένα κλαδί και έπλεξε στεφάνι για να απαλύνει την θλίψη του για τον χαμό της αγαπημένης του.
Το δάφνινο στεφάνι είναι καθεαυτού σύμβολο της ειρήνης. Έχει γεωμετρικό σχήμα κύκλου, που συμβολίζει την τελειότητα. Τα αειθαλή φύλα της δάφνης συμβολίζουν την αιωνιότητα και την αθανασία. Έτσι το δάφνινο στεφάνι έγινε σύμβολο της αναγνωρισμένης επιτυχίας, της υψηλής απόδοσης, της νίκης, της φήμης και της ιεροσύνης στους αρχαίους Έλληνες και στους Ρωμαίους γενικά.
Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια, με τα οποία στολίζουμε τα σπίτια μας, έχουν κυκλική μορφή γιατί συμβολίζουν την αιωνιότητα. Πιστεύεται ότι φέρνουν ευτυχία για τη νέα χρονιά που έρχεται. Πολλά από τα διακοσμητικά που στολίζουν τα στεφάνια συμβολίζουν και κάτι
Πρόκειται για κυκλικές κατασκευές, αποτελούμενες από λουλούδια, φύλλα και πολλές φορές φρούτα, που χρησιμοποιούνται ως στολίδια, κρεμιούνται στον τοίχο ή στην πόρτα και άλλοτε τοποθετούνται στο γιορτινό τραπέζι.


Σήμερα τα στεφάνια συνεχίζουν να στολίζουν τα σπίτια  μας όλες τις εποχές, φτιαγμένα από πολλά και διάφορα υλικά, όπως αποξηραμένα, κοχύλια, κορδέλλες, ύφασμα, χάντρες, θαλασσόξυλα. καννέλες, λουλούδια και πολλά πολλά άλλα.
Εγώ σας παρουσιάζω κάποια απο τα στεφάνια μου, από αποξηραμένα υλικά σε ουδέτερα χρώματα που μπορούν να ταιριάσουν σε πολλά σπίτια!


Σχέδιο  Στεφάνι αα441


      Σχέδιο  Στεφάνι αα442


         Σχέδιο  Στεφάνι αα443


 
Σχέδιο  Στεφάνι αα425

Και μια και ο καιρός, μας ξαναφέρνει γρήγορα τα χιόνια, ας δούμε και ένα ......χιονισμένο δεντράκι!!!
Έχει διάμετρο περίπου 25 εκατοστά και ύψος περίπου 55-60 εκατοστά, στολισμένο με κόκκινα μηλαράκια και κορμό από θαλασσόξυλα.


                     Και εδώ και ένα κόκκινο!!!



Αυτά για σήμερα, καλό απόγευμα!

3 σχόλια:

  1. Gina καλώς σε βρήκα!! Μου αρέσει το μπλογκ σου και όλη η δουλειά σου είναι πολύ όμορφη!! Τα στεφάνια με εντυπωσίασαν γιατί είναι διαφορετικά από αυτά που κυκλοφορούν και κυρίως τα χρωματιστά!!Πιστεύω να τα λέμε!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥ ΤΖΙΝΑ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουαουυυυυυυυυυυυυυ....τα δυο τελευταια ειναι φοβερα πως εγιναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή