Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες.

Για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες.
Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που βγάζουν έντονη τσίκνα. Αυτά έτσι λόγω της ημέρας.
Όπως θα έχετε δει το blog μου μπορεί να έχει τίτλο «θαλασσόξυλα και άλλα», αλλά δεν περιορίζεται στα θαλασσόξυλα, απλώς μ΄ αρέσει να δουλεύω με αυτά. Η αγάπη μου για δημιουργία με έχει κάνει να  ασχοληθώ με πράγματα που ούτε φανταζόμουν στο παρελθόν! Αυτή η αγάπη για δημιουργία με έχει ωθήσει να ασχολούμαι με τόσες κατασκευές και να χαίρομαι  την αναζωογόνηση που μου προσφέρει η κάθε δημιουργία! Έτσι σήμερα θα σας δείξω μερικά κολιέ κατα βάση με κηροκλωστή και πολυμερικές χάντρες, αλλά και κορδέλες, χειροποίητες χάντρες από πηλό, τσόχινα λουλουδάκια και αλυσίδα.






















 Καλό βράδυ!!! Καλά να περάσετε όσες ¨τσικνίσετε"!

2 σχόλια:

  1. Εκτός από τα θαλασσσόξυλα βλέπω πως έχεις ταλέντο και σε πολλά άλλα. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ΄πομορφα και τα κολιέ σου!Αλλά και οι φωτογραφίες του blog σου τέλειες και αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή