Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίζειν ...γέφυρες!!!!

Το Φωτογραφίζειν της Μαρίας Νικολάου   ολοκληρώθηκε κι αυτή η φωτογραφία από το Giethoorn που τράβηξα φέτος τα Χριστούγεννα,   ήταν η συμμετοχή μου.Την ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία  αλλά και τις προκλήσεις που συνεχίζει να μας δίνει ακούραστα και με καλή διάθεση...



Το Giethoorn ένα πανέμορφο χωριό της της Ολλανδικής επαρχίας Overijssel, δυο ώρες περίπου από το Άμστερνταμ, κατοικείται από 2500 περίπου κατοίκους. Δεν έχει καθόλου δρόμους και οι κάτοικοι λόγω των πολυάριθμων καναλιών κινούνται  αποκλειστικά με βάρκες και με ποδήλατα στα  ελάχιστα   μονοπάτια και με την βοήθεια 50 και πλέον απίστευτων γεφυριών!!
Το Giethoorn ένα παραμυθένιο χωριό που   είναι γνωστό και ως η «Βενετία» της Ολλανδίας, τα πάντα φαίνεται να κυλούν αρμονικά μιας και πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, μέσα σε καταπράσινα λιβάδια και μακριά από την πολυκοσμία των μεγαλουπόλεων.
Το Giethoorn με το καταπράσινο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, τα κανάλια και τα γραφικά σπιτάκια με τα λουλούδια μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι, ή από έναν πίνακα ζωγραφικής γεμάτο νεράιδες και ξωτικά.
Αν και το επισκέφθηκα χειμώνα μου χάρισε απίστευτη ομορφιά και καταπληκτικές εικόνες που νόμιζα πως κλεφτά είχα μπει στον χώρο των παραμυθιών. Απολαύστε το στην χειμερινή του ομορφιά ενώ αν μπείτε στις παρακάτω διευθύνσεις θα το δείτε ακόμα πιο όμορφο Άνοιξη -Καλοκαίρι!!!



















http://www.arttravel.gr/arttravel-best_secrets/article/16880/to-pio-omorfo-xorio-ths-ollandias

http://www.sfedona.gr/content/giethoorn